Roompudding uit Piemonte
bewaar
bewaar

Roompudding uit Piemonte

20 min. bereiden
2 uur wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Breng intussen in een steelpan de helft van de slagroom met 50 g suiker aan de kook, laat de suiker al roerend oplossen. Laat 4 min. zachtjes doorkoken.

Knijp de gelatine uit, neem de room van het vuur en los de gelatineblaadjes al roerend op in de hete room. Zet de pan in een bak met koud water en laat het roommengsel afkoelen. Roer af en toe, het mengsel moet dik en vloeibaar blijven.

Klop de rest van de room met de vanillesuiker stijf met een mixer. Spatel het afgekoelde roommengsel er luchtig door.

Schep de room in de soufflévormpjes en laat de roompuddinkjes (panna cotta) afgedekt met vershoudfolie in de koelkast 1-2 uur opstijven.

Meng ondertussen in een schaal het fruit met de rest van de suiker en de balsamicoazijn. Laat de fruitsalade 1 uur rusten.

Haal de vormpjes uit de koelkast, verwijder de vershoudfolie en maak de rand van de panna cotta met een scherp mesje voorzichtig los van de vormpjes. Keer de vormpjes om op een bord. Schep het rode fruit eromheen.

algemeenU kunt dit gerecht een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Serveer op de dag zelf met het rode fruit.

Gelatine verwerken

Instructievideo - 01:12 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Roompudding uit Piemonte

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig