bewaar
Taaitaaipoppetjes
Taaitaaipoppetjes
bewaar

Taaitaaipoppetjes

Oh kom er eens kijken… wat ik in mijn oven vind!

15 min. bereiden
12 min. oventijd
2 uur wachten
61waarderingen

Ingrediënten

300 g

tarwebloem

1 tl

bakpoeder

4 el

gestampte muisjes

2 tl

koek- en speculaaskruiden

1 tl

gemalen kaneel

1

middelgroot ei

175 ml

vloeibare honing

1 el

citroenlimonadesiroop

5 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Oh kom er eens kijken… wat ik in mijn oven vind!

Aan de slag

1

Zeef de bloem, het bakpoeder, de gestampte muisjes, koekkruiden en kaneel boven een kom. Roer door met een garde. Maak een kuiltje in het bloemmengsel. Splits het ei en doe het eiwit erin. Schenk de honing erbij. Klop met de mixer op de laagste stand tot een kruimelig deeg. Vorm een bal en verpak in vershoudfolie. Leg 30 min. in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 160 °C. Maak van het deeg 15 poppetjes van ½ cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop de eidooier los. Bestrijk de poppetjes met de eidooier en bak in ca. 12 min. gaar. Laat 30 min. afkoelen.

3

Meng de limonadesiroop en poedersuiker tot een dik glazuur. Vouw een cornetje (spuitzakje) van bakpapier. Vul met het glazuur, knip het puntje af en versier de taaitaai. Laat 1 uur drogen.

tip

Taaitaaipoppetjes

Instructievideo - 03:19 min.

Cornetje (spuitzakje) maken

Instructievideo - 01:05 min.