bewaar
Mexicaanse soep met tacotosti's
Mexicaanse soep met tacotosti's
bewaar

Mexicaanse soep met tacotosti's

Natuurlijk een soep met kidneybonen en chilipoeder. Lekker met de knapperige, zelfgemaakte tosti’s met bosuitjes.

20 min. bereiden
redelijk pittig
126waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

zonnebloemolie

400 g

Mexicaanse roerbakgroente

1 tl

chilipoeder

1 liter

soepbasis tomaat

400 g

kidneybonen uit blik

3

bosuien

300 g

tacoschelp

100 g

geraspte chedderkaas

Natuurlijk een soep met kidneybonen en chilipoeder. Lekker met de knapperige, zelfgemaakte tosti’s met bosuitjes.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een soeppan. Bak de wokgroente met de chilipoeder 3 min. Schenk de tomatensoep erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de kidneybonen uitlekken. Snijd de bosuitjes in ringetjes.

2

Beleg de helft van de taco's met de bosui en de geraspte kaas. Dek af met de rest van de taco's. Roer de kidneybonen door de soep en warm enkele min. mee. Breng de soep op smaak met peper en zout. Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de taco's een voor een zacht tot de kaas gaat smelten.

3

Serveer de soep met de tacotosti's.