Abrikozen met geitenkaas en spek
Zachte en zoete vulling in een zoute, knapperige wikkel van spek.

Advertentie
Ingrediënten
Keukenspullen
- bakpapier
- 16 cocktailprikkers
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 °C.Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd indien nodig de korst van de geitenkaas en snijd de kaas in 16 stukjes.
- Maak de abrikozen tot het midden open en vul met een stukje geitenkaas. Wikkel er een plakje ontbijtspek om en steek vast met een cocktailprikker. Leg de abrikozenpakketjes op de bakplaat en bak ze in de oven in ca. 10 min. of tot het spek knapperig is.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 85 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 180 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Abrikozen met geitenkaas en spek
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Abrikozen met geitenkaas en spek

Verwarm de oven voor op 175 °C.

- 150 g zachte geitenkaas
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd indien nodig de korst van de geitenkaas en snijd de kaas in 16 stukjes.

- 16 gewelde abrikozen zonder pit
- 16 plakken ontbijtspek
Maak de abrikozen tot het midden open en vul met een stukje geitenkaas. Wikkel er een plakje ontbijtspek om en steek vast met een cocktailprikker.

Leg de abrikozenpakketjes op de bakplaat en bak ze in de oven in ca. 10 min. of tot het spek knapperig is.

Bon appétit!