bewaar
Vegetarische Chinese tomatensoep
Vegetarische Chinese tomatensoep
bewaar

Vegetarische Chinese tomatensoep

20 min. bereiden
145waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

kastanjechampignon

3

bosuien

2 el

zonnebloemolie

180 g

tofu roerbakreepjes

1 liter

soepbasis tomaat

1 mespunt

gemalen gember

2 el

ketjap manis

120 g

cassave kroepoek

Aan de slag

1

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes. Verhit de olie in een soeppan en bak de roerbakreepjes 5 min. Voeg de soepbasis, gemberpoeder, champignons en ¾ van de bosuitjes erbij.

2

Breng het geheel op matig vuur aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met ketjap, peper en zout. Schep de soep in kommen en garneer met de rest van de bosuitjes. Serveer met de kroepoek.