bewaar
Chinese tomatensoep
Chinese tomatensoep
bewaar

Chinese tomatensoep

De kipdrumsticks en gemberpoeder maken dit lunchgerecht helemaal af.

30 min. bereiden
30 min. wachten
581waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

575 g

kipdrumsticks

1¼ liter

kippenbouillon van tablet

70 g

tomatenpuree

1 el

kraanwater

1 el

tarwebloem

2 tl

gemalen gember

6

romatomaten

2 el

kristalsuiker

1 el

azijn

50 g

mihoen

2

bosuien

De kipdrumsticks en gemberpoeder maken dit lunchgerecht helemaal af.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een pan en bak de kip rondom 3 min. Voeg de ui en fijngesneden knoflook toe en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en laat 30 min. trekken. Neem de kip uit de pan en laat afkoelen.

2

Verhit de tomatenpuree met een beetje water, roer bloem en gemberpoeder erdoor en bak 5 min.

3

Voeg samen met de ontvelde tomaten toe aan de bouillon, breng aan de kook en laat 3 min. inkoken. Pureer het van het vuur af glad. Breng op smaak met suiker, azijn en peper en zout.

4

Pluk het vlees van de drumsticks voor in de soep. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Verdeel de soep, mihoen en kip over 4 kommen. Bestrooi met de bosui.

tip

Tomaat ontvellen

Instructievideo - 00:50 min.