Wortel-currysoep met kalkoen

Advertentie
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 zak worteltjes (geschrapt, 300 g)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 schaaltje kalkoenfiletreepjes (ca. 250 g)
- 1 pakje korma curry pasta koriander & kokos (80 g)
- 200 ml kokosmelk
- 1 pak shoarmabroodjes (8 stuks)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
(Oven voorverwarmen op 200 °C.) Ui pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. Wortels in stukjes snijden. In soeppan olie verhitten. Ui, paprika en wortel 2 min. bakken. Kalkoen toevoegen en 2 min. meebakken. Currypasta toevoegen en 2 min. meebakken. Kokosmelk en 500 ml water toevoegen en geheel aan de kook brengen. Geheel 10 min. koken. Intussen shoarmabroodjes in broodrooster (of in oven) lichtbruin roosteren. Soep op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier kommen verdelen. Serveren met shoarmabroodjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 72 g
- vet 25 g