bewaar
Linzen-kokossoep met kalkoen
Linzen-kokossoep met kalkoen
bewaar

Linzen-kokossoep met kalkoen

20 min. bereiden
92waarderingen

Ingrediënten

3

uien

3 el

olie

1 schaaltje

kalkoenfiletreepjes

1 blik

linzen

2

appels

1 cm

verse gemberwortel

400 ml

kokosmelk

750 ml

kippenbouillon

Aan de slag

In soeppan ui en kalkoenreepjes in olie ca. 5 min. zachtjes bakken. Linzen in zeef laten uitlekken. Appels schillen, in parten snijden en vervolgens in stukjes. Gemberwortel schillen en heel fijn snijden. Gember, linzen en appelstukjes door vlees scheppen. Kokosmelk en hete kippenbouillon in pan schenken en geheel aan de kook brengen. Soep afgedekt 10 min. op matig vuur laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier diepe borden verdelen.