bewaar
Picknickbrood met tonijnsalade
Picknickbrood met tonijnsalade
bewaar

Picknickbrood met tonijnsalade

30 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

peultjes

1

ongesneden witbrood

2 blikjes

tonijn op water

2

rode paprika's

3

bosuitjes

5 eetlepels

olijfolie (extra vergine

2 eetlepels

rode-wijnazijn

1 zakje

rucolasla

Aan de slag

Peultjes schoonmaken, wassen, in ruitjes snijden en in 3 min. beetgaar koken. Kap van brood afsnijden en brood uithollen tot 1 cm van de rand (broodkruim wordt niet gebruikt). In vergiet peultjes met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Tonijn laten uitlekken en in stukjes verdelen. Paprika's en bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden. In kom olie, wijnazijn, zout en peper tot dressing kloppen. Peultjes, paprika, rucola, bosui en tonijn door dressing scheppen. Salade in brood scheppen en afdekken met kap.

tip

algemeenVoor picknick stevig in aluminiumfolie wikkelen.