bewaar
Boontjessalade met gegrilde paprika's
Boontjessalade met gegrilde paprika's
bewaar

Boontjessalade met gegrilde paprika's

20 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

eieren

1 zak

sperziebonen gebroken

1

stokbrood

1 pot

geroosterde paprika's

1 zakje

bosuitjes

½ eetlepel

olie

½ eetlepel

azijn

1 blikje

tonijn op water

½ pot

zwarte olijven

Aan de slag

Sperziebonen in 16 min. beetgaar koken en afspoelen met koud water. Eieren in 10 min. hard koken. Stokbrood volgens aanwijzingen op verpakking afbakken. Paprika's in lange repen snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Van 3 el sap van paprika's, olie, azijn, zout en peper dressing roeren. Dressing, paprika, sperziebonen en bosui mengen en over vier borden verdelen. Tonijn en olijfplakjes afgieten en over salade verdelen. Eieren pellen en in zessen snijden. Salade met eieren garneren. Stokbrood snijden en bij salade serveren.