bewaar
Haringspiesjes met bietentapenade
Haringspiesjes met bietentapenade
bewaar

Haringspiesjes met bietentapenade

25 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

2

gekookte bietjes

12

zwarte olijven zonder pit

2 eetlepels

olijfolie extra vierge

1

rode ui

1 eetlepel

kappertjes

½ zakje

verse peterselie

2 eetlepels

citroensap

1 schaaltje

maatjesharing

12

Amsterdamse uien

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

Bietjes boven schaal raspen. Olijven fijnhakken en met olie, ui, kappertjes en peterselie door bietjes scheppen. Tapenade op smaak brengen met citroensap, zout en peper en minstens 15 min. laten staan. Haringfilet in de lengte in 3 repen snijden. Repen oprollen en afwisselend met 4 Amsterdamse uien aan satéstokje steken. Zo nog 3 spiesjes maken. Spiesjes elk op bord leggen en kommetje met bietentapenade ernaast zetten.