Ingrediënten
4 personen
2
gekookte bietjes
12
zwarte olijven zonder pit
2 eetlepels
olijfolie extra vierge
1
rode ui
1 eetlepel
kappertjes
½ zakje
verse peterselie
2 eetlepels
citroensap
1 schaaltje
maatjesharing
12
Amsterdamse uien
Dit heb je nodig
satéstokjes
Aan de slag
Bietjes boven schaal raspen. Olijven fijnhakken en met olie, ui, kappertjes en peterselie door bietjes scheppen. Tapenade op smaak brengen met citroensap, zout en peper en minstens 15 min. laten staan. Haringfilet in de lengte in 3 repen snijden. Repen oprollen en afwisselend met 4 Amsterdamse uien aan satéstokje steken. Zo nog 3 spiesjes maken. Spiesjes elk op bord leggen en kommetje met bietentapenade ernaast zetten.
Haringspiesjes met bietentapenade

null personen
210 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bietjes boven schaal raspen. Olijven fijnhakken en met olie, ui, kappertjes en peterselie door bietjes scheppen. Tapenade op smaak brengen met citroensap, zout en peper en minstens 15 min. laten staan. Haringfilet in de lengte in 3 repen snijden. Repen oprollen en afwisselend met 4 Amsterdamse uien aan satéstokje steken. Zo nog 3 spiesjes maken. Spiesjes elk op bord leggen en kommetje met bietentapenade ernaast zetten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 gekookte bietjes
12 zwarte olijven zonder pit
2 eetlepels olijfolie extra vierge
1 rode ui
1 eetlepel kappertjes
½ zakje verse peterselie
2 eetlepels citroensap
1 schaaltje maatjesharing
12 Amsterdamse uien
Dit heb je nodig
satéstokjes