bewaar
Grove boerenkooltapenade
Grove boerenkooltapenade
bewaar

Grove boerenkooltapenade

10 min. bereiden
1 uur wachten
16waarderingen

Ingrediënten

5 eetlepels

olijfolie extra vierge

2 tenen

knoflook

½ zak

panklare boerenkool

100 g

zwarte olijven

1 eetlepel

kappertjes

4

ansjovisfilets

citroenpeper

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en fruit de knoflook heel zachtjes aan. Schep de boerenkool erdoor en laat de groente al omscheppend slinken. Voeg 3 eetlepels water toe, laat de boerenkool in 2-3 minuten beetgaar worden en het vocht weer verdampen. Laat de boerenkool iets afkoelen. Doe de boerenkool over in de keukenmachine. Voeg de olijven, de kappertjes en de reepjes ansjovis toe en meng alles tot een grove tapenade waarin nog stukjes olijf zichtbaar zijn. Doe dit door de keukenmachine steeds kort, met onderbrekingen, te laten draaien. Roer 3 eetlepels olijfolie door de boerenkooltapenade en breng hem pittig op smaak met citroenpeper. Laat de tapenade minstens een uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Serveer de boerenkooltapenade in een mooi schaaltje. Lekker met in een grillpan geroosterde plakjes stokbrood.