bewaar
Mediterrane kabeljauwquiche
Mediterrane kabeljauwquiche
bewaar

Mediterrane kabeljauwquiche

20 min. bereiden
30 min. wachten
70waarderingen

Ingrediënten

5 plakjes

deeg voor hartige taart

1

rode peper

1

sinaasappel

3 eetlepels

olijfolie extra vierge

3 teentjes

knoflook

2 eetlepels

gedroogde Italiaanse keukenkruiden

400 g

kabeljauwfilet

2 eetlepels

bloem

3

eieren

125 ml

slagroom

100 g

geraspte Gruyère

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • quichevorm doorsnede ca. 26 cm, ingevet

Aan de slag

Deegplakjes uitspreiden en laten ontdooien. Peper halveren, zaadjes eruit schrapen en peper fijnhakken. Sinaasappel schoonboenen en helft van schil raspen (vrucht wordt niet gebruikt). In schaal marinade roeren van olie, rode peper, sinaasappelrasp, knoflook, kruiden, zout en peper. Kabeljauw erdoor scheppen en minstens 10 min. laten staan. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C. Plakjes deeg op met bloem bestoven aanrecht op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van 30 cm. Quichevorm bekleden met deeg en deeg aan randen goed aandrukken. In kom eieren loskloppen met room, 1/2 tl zout en peper. Kaas erdoor roeren. Eiermengsel op deegbodem schenken en kabeljauwblokjes met marinade erover verdelen. In oven quiche in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken. Quiche laten afkoelen. Afdekken met plasticfolie en tot gebruik gekoeld bewaren.