Miniquiches met postelein en surimi

Advertentie
Ingrediënten
- 4 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 rode peper (fijngehakt)
- 150 g postelein
- 1 bakje surimibolletjes (100 g)
- 2 eieren
- 2 eetlepels crème fraîche
- 50 g geraspte jonge kaas
Keukenspullen
- lage taartvormpjes doorsnede ca. 10 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven op 200 °C voorverwarmen. Deeg ontdooien. In pan olie verhitten en knoflook en peper 1 min. zachtjes bakken. Postelein toevoegen en 5 min. zachtjes smoren. Postelein in zeef laten uitlekken en afkoelen. Taartvormpjes (ingevet) met deeg bekleden en overtollige deeg wegsnijden. Postelein en surimi erover verdelen. In kom eieren met crème fraîche, zout en peper loskloppen. Kaas erdoor roeren en eimengsel in taartvormpjes schenken. Miniquiches in midden van oven in ca. 20 min. gaar bakken. Warm of op kamertemperatuur serveren.
Tip:
Vervang de postelein door spinazie of rucola.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 290 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 23 g
- vet 16 g