bewaar
Hartige bananentaartjes
Hartige bananentaartjes
bewaar

Hartige bananentaartjes

15 min. bereiden
15 min. wachten
105waarderingen

Ingrediënten

24 porties

6 plakjes

deeg voor hartige taart

2

stevige bananen

½ el

limoensap

100 ml

crème fraîche

1 el

Indiase currypasta

3

eieren

2

bosuitjes

50 g

geraspte Grana Padano

Dit heb je nodig

  • minimuffinvorm (24 holletjes), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakjes deeg elk in vieren. en bekleed elk holletje van de muffinplaat met een stukje deeg. Druk het deeg goed tegen de rand.

2

Pel de bananen, snijd ze in kleine stukjes en meng ze met het limoensap.

3

Roer in een kom de currypasta los met crème fraîche en klop de eieren en kaas erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep de stukjes banaan en de bosui erdoor.

4

Schep het mengsel in de taartjes. Zet de muffinvorm op het rooster in het midden van de oven en bak ze in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm.