bewaar
Gemarineerde lamskoteletjes met muntpesto
Gemarineerde lamskoteletjes met muntpesto
bewaar

Gemarineerde lamskoteletjes met muntpesto

35 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 teentjes

knoflook

½ eetlepel

chilipoeder

1 theelepel

kaneel

1 eetlepel

balsamicoazijn

100 ml

olijfolie extra vierge

8

lamskoteletjes

½ zakje

hazelnoten

1 zakje

verse munt

2 eetlepels

geraspte kaas

versgemalen vierseizoenenpeper

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • BBQ kwast

Aan de slag

In kom helft van knoflook met chilipoeder, kaneel, azijn en 3 el olie tot marinade roeren. Lamskoteletjes hiermee rondom bestrijken en minstens 15 min. marineren. Intussen hazelnoten in droge koekenpan kort roosteren. In keukenmachine muntblaadjes met rest van knoflook, geraspte kaas en hazelnoten pureren. Terwijl de machine draait rest van olie in dun straaltje toevoegen, tot smeuïge pasta ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Lamskoteletjes op barbecue in ca. 10 min. bruin en van binnen rosé roosteren. Regelmatig keren en met marinade bestrijken. Serveren met muntpesto en gepofte aardappels.