Gemarineerde lamskoteletjes met muntpesto

Advertentie
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- ½ eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 8 lamskoteletjes
- ½ zakje hazelnoten (a 65 g)
- 1 zakje verse munt (15 g)
- 2 eetlepels geraspte kaas (bijv. gruyère)
- versgemalen vierseizoenenpeper
Keukenspullen
- keukenmachine
- BBQ kwast
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In kom helft van knoflook met chilipoeder, kaneel, azijn en 3 el olie tot marinade roeren. Lamskoteletjes hiermee rondom bestrijken en minstens 15 min. marineren. Intussen hazelnoten in droge koekenpan kort roosteren. In keukenmachine muntblaadjes met rest van knoflook, geraspte kaas en hazelnoten pureren. Terwijl de machine draait rest van olie in dun straaltje toevoegen, tot smeuïge pasta ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Lamskoteletjes op barbecue in ca. 10 min. bruin en van binnen rosé roosteren. Regelmatig keren en met marinade bestrijken. Serveren met muntpesto en gepofte aardappels.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 475 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 45 g
waarvan verzadigd 0 g