bewaar
Gemarineerde lamskoteletjes met pofaardappels
Gemarineerde lamskoteletjes met pofaardappels
bewaar

Gemarineerde lamskoteletjes met pofaardappels

1 uur bereiden
2 uur wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 takjes

rozemarijn

3 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

balsamicoazijn

2 teentjes

knoflook

12

lamskoteletjes

4 grote

vastkokende aardappels

200 ml

crème fraîche

2 eetlepels

scherpe mosterd

versgemalen zwarte peper

3

zongedroogde tomaten

8

zwarte olijven

Dit heb je nodig

  • 4 vellen aluminiumfolie, dubbelgevouwen

Aan de slag

1

Rozemarijn van takjes rissen en grof hakken. In lage schaal marinade maken van olie, azijn, knoflook en rozemarijn. Koteletjes erdoor wentelen en smaken minstens 2 uur afgedekt in koelkast laten intrekken. Vlees regelmatig omwentelen in marinade. Aardappels schoonboenen, 10 min. voorkoken en in vergiet laten afkoelen. Aardappels paar keer met vork inprikken. Elk apart verpakken in dubbelgevouwen vel aluminiumfolie. Crème fraîche over 2 kommetjes verdelen. Mosterd, peper en zout door eerste kommetje roeren. Tomaat en olijven met zout en peper door tweede kommetje roeren.

2

Aardappels 20-25 min. tussen gloeiende houtskool leggen. Foliepakketjes met tang uit houtskool halen en iets laten afkoelen. Intussen koteletjes laten uitlekken, met keukenpapier marinade eraf vegen en vlees bestrooien met zout en peper. Vlees in 2 min. per kant rosé roosteren. Aardappels uitpakken, opensnijden en erin knijpen zodat kruim wat los komt. Binnenkant bestrooien met zout en peper. Koteletjes en aardappels over warme borden verdelen, sausen apart erbij geven.