bewaar
Lamskoteletjes op bedje van koolrabi met salie
Lamskoteletjes op bedje van koolrabi met salie
bewaar

Lamskoteletjes op bedje van koolrabi met salie

30 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

2

koolrabi's

zout

2 teentjes

knoflook

3

bosuitjes

2 takjes

salie

5 eetlepels

olijfolie

8

lamskoteletjes

3 eetlepels

grove mosterd

(versgemalen) zwarte peper

Aan de slag

Koolrabi's schillen en in kleine blokjes snijden. Blokjes in kokend water met zout in ca. 3 minuten beetgaar koken. Koolrabi overdoen in vergiet en afspoelen met koud water. Goed laten uitlekken. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Salie in reepjes snijden. In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en hierin koolrabi met knoflook ca. 1 minuut roerbakken. Gedeelte van bosuitjes voor garnering achterhouden, rest door koolrabimengsel scheppen. Helft van salie toevoegen en geheel ca. 4 minuten op matig vuur bakken tot koolrabi begint te kleuren. Regelmatig omscheppen. Intussen lamskoteletjes met mosterd inwrijven. In koekenpan rest van olie verhitten en hierin lamskoteletjes in ca. 5 minuten bruin en van binnen rosé bakken. Koolrabimengsel over borden verdelen en lamskoteletjes erop leggen. Bestrooien met zout en peper naar smaak. Garneren met rest van salie en ringetjes bosui. Serveren met aardappelpuree.