Tofuspiesjes met sojajus op een bedje van sugar snaps

hoofdgerecht
4 personen
4
15
Advertentie
Ingrediënten
- 1½ blok tofu (à 375 g)
- 1 theelepel knoflookpuree (potje Go-Tan)
- 5 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 dl medium dry sherry
- 2 eetlepels sesamolie
- 3 eetlepels chilisaus
- 3 bosuitjes
- 1 zakje groene groenten (gemengd 250 g)
- ½ zakje verse koriander (à 15 g)
- 2 eetlepels olie
- zout
- (versgemalen) zwarte peper
Keukenspullen
- satéstokjes
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Tofu afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Tofu in 24 blokjes van ca. 3 cm snijden. In kom knoflookpuree, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel sesamolie en chilisaus door elkaar roeren. Blokjes tofu voorzichtig erdoor scheppen. Ca. 30 minuten laten staan, af en toe voorzichtig omscheppen. Bosuitjes schoonmaken en in 24 stukken van ca. 3 cm snijden. Koriander grof hakken. Blokjes tofu en bosuitjes om en om aan satéstokjes steken. Stokjes rondom bestrijken met sesamolie. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- Vier borden voorverwarmen. In grote koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en tofuspiesjes in ca. 5 minuten knapperig bruin bakken, af en toe keren. In wok 1 eetlepel olie verhitten en groene groenten op matig hoog vuur in ca. 4 minuten al omscheppend beetgaar bakken. Koriander erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Groente in midden op vier borden scheppen. Tofuspiesjes erop leggen. Rest van sojasaus en sherry door bakvet roeren en op hoog vuur inkoken tot mooie jus. Jus rond groente scheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 265 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 9 g
- vet 15 g