Wildbouillon met gerookte eendenborst

Advertentie
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 pot wildfond (380 ml)
- 8 plakjes gerookte eendenborstfilet (pakje ` 150 g)
- ½ pakje gegrilde paprika's (` 200 g)
- 3 takjes peterselie
- 3 eetlepels medium dry sherry
- zout
- (versgemalen) zwarte peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sinaasappel goed schoonboenen onder koud stromend water en 2 dunne stukjes schil afsnijden (rest wordt niet gebruikt). In pan fond met dezelfde hoeveelheid water en sinaasappelschil aan de kook brengen en ca. 10 minuten op laag vuur laten trekken. Intussen eendenborstfilet in smalle reepjes snijden. Paprika's in kleine stukjes snijden. Peterselie fijn knippen. Sinaasappelschil uit bouillon verwijderen. Bouillon op smaak brengen met sherry, zout en peper. Filet, paprika en peterselie over vier borden verdelen. Wildbouillon erover scheppen.
Tip:
De sherry kunt u vervangen door eenzelfde hoeveelheid port of 1 eetlepel balsamicoazijn. De plakjes eendenborst kunt u ook eerst kort krokant bakken en vervolgens in stukjes snijden. Vervang de paprika eventueel door 2 in repen gesneden en kort gebakken oesterzwammen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 205 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 0 g