bewaar
Wildbouillon met gerookte eendenborst
Wildbouillon met gerookte eendenborst
bewaar

Wildbouillon met gerookte eendenborst

15 min. bereiden
93waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sinaasappel

1 pot

wildfond

8 plakjes

gerookte eendenborstfilet

½ pakje

gegrilde paprika's

3 takjes

peterselie

3 eetlepels

medium dry sherry

zout

(versgemalen) zwarte peper

Aan de slag

Sinaasappel goed schoonboenen onder koud stromend water en 2 dunne stukjes schil afsnijden (rest wordt niet gebruikt). In pan fond met dezelfde hoeveelheid water en sinaasappelschil aan de kook brengen en ca. 10 minuten op laag vuur laten trekken. Intussen eendenborstfilet in smalle reepjes snijden. Paprika's in kleine stukjes snijden. Peterselie fijn knippen. Sinaasappelschil uit bouillon verwijderen. Bouillon op smaak brengen met sherry, zout en peper. Filet, paprika en peterselie over vier borden verdelen. Wildbouillon erover scheppen.

tip

algemeenDe sherry kunt u vervangen door eenzelfde hoeveelheid port of 1 eetlepel balsamicoazijn. De plakjes eendenborst kunt u ook eerst kort krokant bakken en vervolgens in stukjes snijden. Vervang de paprika eventueel door 2 in repen gesneden en kort gebakken oesterzwammen.