Lamskoteletjes met dillepesto

465 kcal

30 min. bereiden, 30 min. wachten

2.9/5

(19)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • barbecue


Variatie op het vuur - Variatie op het vuur

Aan de slag

  1. Leg de lamskoteletjes in een schaal en besprenkel ze met de azijn. Laat ze minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast marineren, draai af en toe om. Laat bijtijds op kamertemperatuur komen. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en doe ze over in keukenmachine of een hoge kom voor de staafmixer. Maal ze met de dille, pijnboompitten, kaas en knoflook fijn. Schenk geleidelijk de olie erbij en maal tot een smeuïge saus ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bewaar de pesto afgedekt in de koelkast.

  2. Bestrijk de lamskoteletjes met olie en leg ze op een ingevet rooster boven heet vuur. Gril ze in ca. 4 minuten per kant bruin en bijna gaar. Bestrooi met zout en peper naar smaak en serveer met de dillepesto.

Wat vond je van dit recept?

Lamskoteletjes met dillepesto

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig