bewaar
Lamskoteletjes met dillepesto
Lamskoteletjes met dillepesto
bewaar

Lamskoteletjes met dillepesto

30 min. bereiden
30 min. wachten
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

lamskoteletjes

3 eetlepels

balsamicoazijn

25 g

pijnboompitten

30 g

verse dille

50 g

geraspte pittige kaas

2 tenen

knoflook

50 ml

olijfolie

olie

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • barbecue

Aan de slag

1

Leg de lamskoteletjes in een schaal en besprenkel ze met de azijn. Laat ze minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast marineren, draai af en toe om. Laat bijtijds op kamertemperatuur komen. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en doe ze over in keukenmachine of een hoge kom voor de staafmixer. Maal ze met de dille, pijnboompitten, kaas en knoflook fijn. Schenk geleidelijk de olie erbij en maal tot een smeuïge saus ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bewaar de pesto afgedekt in de koelkast.

2

Bestrijk de lamskoteletjes met olie en leg ze op een ingevet rooster boven heet vuur. Gril ze in ca. 4 minuten per kant bruin en bijna gaar. Bestrooi met zout en peper naar smaak en serveer met de dillepesto.