bewaar
Varkensfilets gevuld met rucolapesto
Varkensfilets gevuld met rucolapesto
bewaar

Varkensfilets gevuld met rucolapesto

30 min. bereiden
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

pijnboompitten

1 zak

rucola

1 teentje

knoflook

2

zongedroogde tomaten

50 g

pittige geraspte kaas

6 eetlepels

olijfolie

4

varkensfiletlapjes

1½ eetlepel

balsamicoazijn

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Pijnboompitten in droge koekenpan roosteren. Helft van rucola grof snijden. In keukenmachine gesneden rucola, knoflook, pijnboompitten, tomaat en geraspte kaas pureren. Vier el olie toevoegen, tot smeuïge pesto ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Met scherp mes varkensfilets horizontaal insnijden, zodat envelopje ontstaat. Kwart van rucolapesto apart houden, rest gebruiken om varkensfilets te vullen. Dichtsteken met cocktailprikkers.

2

In grote koekenpan rest van olie verhitten. Vlees op matig vuur in ca. 10 min. gaar en bruin bakken, halverwege keren. Bestrooien met zout en peper. Rest van rucola in kom omscheppen met 1/2 el azijn en zout. Rucola over vier borden verdelen en vlees erop leggen. Bakvet afblussen met rest van azijn en 1-2 el water. Aanbaksels losroeren en rest van pesto door jus roeren. Pesto-jus over vlees scheppen.