bewaar
Kalfsgehaktspiesjes met salie
Kalfsgehaktspiesjes met salie
bewaar

Kalfsgehaktspiesjes met salie

30 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

citroen

1 sneetje

witbrood

500 g

kalfsgehakt

4 eetlepels

olijfolie

1

sjalot

2 teentjes

knoflook

2 eetlepels

basilicum

8

gewelde abrikozen

20 blaadjes

salie

2 eetlepels

kappertjes

100 g

tapenade van gedroogde tomaatjes

Dit heb je nodig

  • barbecuespiesen

Aan de slag

1

Van citroen 5 dunne plakjes snijden. Plakjes in vieren snijden. Brood in enkele lepels water weken, goed uitknijpen. In kom gehakt mengen met geweekt brood, 3 el olie, sjalot, knoflook, basilicum en stukjes abrikoos. Gehakt op smaak brengen met zout en peper en er 24 balletjes van vormen. Gehaktballetjes afwisselend met salieblaadjes en partjes citroen aan spiesen steken, beginnen en eindigen met gehaktballetje. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. In kom kappertjes door tapenade roeren.

2

Spiesen dun bestrijken met rest van olie en gehaktballetjes op barbecue in ca. 15 min. rondom bruin en gaar roosteren. Spiesen serveren met kappertjestapenade.