bewaar
Mediterraan gehaktbrood
Mediterraan gehaktbrood
bewaar

Mediterraan gehaktbrood

Weer eens wat anders dan ballen en geliefd door iedereen. Met olijven, Italiaanse kruiden en tomatensaus.

20 min. bereiden
1 uur oventijd
119waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 sneetjes

oud witbrood

2

middelgrote eieren

100 g

koelverse tapenade van zongedroogde tomaten

750 g

kalfsgehakt

120 g

groene olijven met piment

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

1 teen

knoflook

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

1 pak

basistomatensaus

Weer eens wat anders dan ballen en geliefd door iedereen. Met olijven, Italiaanse kruiden en tomatensaus.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

2

Verkruimel het brood in de keukenmachine en meng het met de eieren en de helft van de tapenade door het gehakt. Snijd de olijven in plakjes. Meng de kruiden, olijven, peper en zout door het gehakt. Pers de knoflook erboven. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het gehakt erop. Vorm een "brood" van het gehakt. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in ca. 1 uur bruin en gaar. Dep tussendoor het vet weg met keukenpapier.

3

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een pan en bak de ui 2-3 min. zachtjes. Meng tomatensaus en de rest van de tapenade erdoor. Saus nog 2 min. doorwarmen. Haal het gehaktbrood uit de oven, laat even rusten en snijd in plakken. Verdeel de plakken over de borden en schenk de tomatensaus erover.

combinatietipLekker met: pasta en een groene salade.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.