Kar­bo­na­de met prui­men­vul­ling

(3) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boterham (in keukenmachine) verkruimelen. In koekenpan sjalot in 1 el olie 5 min. zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen en 1 min. meebakken. Mengsel overdoen in schaal. Broodkruim, pruimen, basilicum en roomkaas toevoegen en geheel met vork goed mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Karbonades aan zijkant met vlijmscherp, puntig mes voorzichtig horizontaal insnijden, bijna tot op bot en tot op 1 cm van rand. Zo ontstane holtes vullen met pruimenmengsel, stevig aandrukken. Karbonades met cocktailprikker dichtsteken en bestrooien met zout en peper. In ruime koekenpan boter met 1 el olie verhitten. Karbonades op hoog vuur 3 min. per kant aanbraden. Vuur lager draaien en karbonades met deksel op pan in ca. 10 min. goudbruin en gaar bakken. Lekker met aardappelkroketjes en gesmoorde prei.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.