bewaar
Prei met kaas-roomsaus en karbonade
Prei met kaas-roomsaus en karbonade
bewaar

Prei met kaas-roomsaus en karbonade

50 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

aardappels

800 g

korte prei

50 g

boter

4

haaskarbonades

1 pakje

roomsaus

1 pakje

Danish blue

½ zakje

verse peterselie

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen en met zout in 20 min. gaarkoken. Prei schoonmaken en in korte stukken van 2 cm snijden. In pan helft van boter verhitten en prei 10 min. zacht stoven. Karbonades met peper bestrooien. In koekenpan rest van boter verhitten en karbonades in 10 min. gaar bakken. Sausmix en 250 ml water aan prei toevoegen en aan de kook brengen. Kaas toevoegen en laten smelten. Saus met zout en peper op smaak brengen. Peterselie fijn knippen. Aardappels met peterselie omschudden. Karbonades met zout bestrooien. Prei met aardappels en karbonade serveren.