bewaar
Courgette-omelet
Courgette-omelet
bewaar

Courgette-omelet

20 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

aardappels

8 eetlepels

olijfolie

1

ui

1

courgette

8

eieren

200 g

Danish blue

2 eetlepels

azijn

1

kropsla

Aan de slag

Aardappelplakjes in 10 min. bijna gaar koken en afgieten. In koekenpan 2 el olie verhitten en hierin ui fruiten. Courgette toevoegen en 3 min. meebakken, voorzichtig omscheppen. In schaal eieren loskloppen. Aardappelplakjes, courgettemengsel en helft van kaas door ei scheppen. Geheel op smaak brengen met zout en peper. In grote, diepe koekenpan 2 el olie verhitten en ei-groentemengsel in pan overdoen. Rest van kaas over omelet strooien. Deksel op pan leggen en omelet afgedekt op laag vuur in ca. 15 min. laten stollen. Pan af en toe ronddraaien, zodat vloeibaar ei naar zijkant loopt en bovenkant mooi droog wordt. In schaal 4 el olie met azijn en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Sla wassen, grof scheuren en omscheppen met dressing. Sla over vier borden verdelen. Omelet in vieren snijden en naast sla leggen.

tip

algemeenprijs per persoon 1.80 (in augustus 2004)