Pasta met kalkoen

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g pasta
- 2 x 300 g broccoli (schoongemaakt)
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ blikje ansjovisfilets (a 46 g)
- 400 g kalkoenfilet (in reepjes)
- ½ zak rucola (sla, a 75 g)
- 100 g Danish blue ((kaas), in kleine stukjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar bij het afgieten van de pasta wat kookvocht. Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 5-7 minuten met de deksel op de pan beetgaar. Giet de broccoli af en houd die warm. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en laat hierin op laag vuur de ansjovis smelten. Schep de reepjes kalkoen erbij en bak ze al omscheppend op hoog vuur in 10 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep in een grote schaal de pasta om met het kookvocht, de rest van de olie, de broccoli en de kalkoen. Schep de pasta in een schaal, verdeel de rucola erover en bestrooi het geheel met stukjes danish blue en (versgemalen) zwarte peper naar smaak.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 615 kcal
- eiwit 44 g
- koolhydraten 56 g
- vet 24 g