bewaar
Vijgensnoepjes
Vijgensnoepjes
bewaar

Vijgensnoepjes

15 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

25 porties

250 g

blanke amandelen

250 g

gedroogde vijgen

250 g

suiker

50 g

cacaopoeder

½ theelepel

kaneelpoeder

1 theelepel

citroenrasp

1 eetlepel

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • laag bakblik ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

In keukenmachine amandelen tot poeder malen. Steeltjes van vijgen snijden en vijgen in keukenmachine fijn hakken. In pan met dikke bodem suiker met 1 dl water aan de kook brengen. Onafgedekt op laag vuur ca. 5 minuten tot siroop laten inkoken. Amandelpoeder, gehakte vijgen, cacaopoeder, kaneelpoeder en citroenrasp door siroop roeren. Zachtjes ca. 4 minuten koken tot mengsel loslaat van bodem. Mengsel gelijkmatig in blik uitspreiden en laten afkoelen. Mengsel bestrooien met poedersuiker en in vierkante blokjes snijden. Lekker met kopje sterke koffie.