bewaar
Amandelkoekjes
Amandelkoekjes
bewaar

Amandelkoekjes

10 min. bereiden
15 min. wachten
65waarderingen

Ingrediënten

25 porties

250 g

blanke amandelen

175 g

suiker

1

sinaasappel

1 mespunt

kaneel

100 g

poedersuiker

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 250 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meet 50 ml sap af.

2

Maal in de keukenmachine de amandelen met suiker en geraspte sinaasappelschil zo fijn mogelijk. Voeg het sap en de kaneel toe en meng alles tot een samenhangend deeg. Vorm van het deeg kleine rolletjes ter grootte van een cocktailworstje en leg ze op de bakplaat.

3

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en schakel de oven direct terug naar 100 °C. Bak de koekjes in ca. 15 min. gaar.

4

Strooi het poedersuiker op een bord en wentel de nog warme koekjes door de suiker. Laat ze afkoelen.