bewaar
Baklava met walnoten en amandelen
Baklava met walnoten en amandelen
bewaar

Baklava met walnoten en amandelen

1 uur 5 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
74waarderingen

Ingrediënten

6 personen

150 g

blanke amandelen

3 zakjes

walnoten

175 g

suiker

1 tl

gemalen kaneel

125 g

roomboter

1 pak

filobladerdeeg

½

citroen

½

sinaasappel

1 el

vloeibare honing

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 20 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Hak de amandelen en walnoten fijn. Meng er 50 g suiker, de kaneel en 1 el boter door.

2

Bestrijk de helft van de vellen filodeeg royaal met boter en leg ze in de ovenschaal. Verdeel de noten over het deeg en druk goed aan. Bestrijk de overige vellen ook royaal met boter en leg ze op de noten. Besprenkel met een beetje water. Snijd de bovenste deeglaag met een scherp mes in 16 ruitjes.

3

Zet de schaal in het midden van de oven en bak de baklava in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Bestrijk de bovenkant tijdens het bakken 2 keer met boter.

4

Rasp de gele en oranje schil van de citroen en sinaasappel. Pers de vruchten uit. Breng in een pan al roerend 100 ml water met de rasp, het sap, de rest van de suiker en honing aan de kook. Laat de siroop 10 min. op laag vuur koken. Laat afkoelen. Neem de baklava uit de oven en schenk de siroop direct erover. Laat de baklava nog 1 uur staan, zodat de siroop goed kan intrekken.

5

Snijd de baklava op de snijlijnen in vierkantjes en leg ze op borden. Lekker met Griekse yoghurt met honing of yoghurtijs.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo - 01:41 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Baklava met walnoten en amandelen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig