bewaar
Koffiegranita met slagroom
Koffiegranita met slagroom
bewaar

Koffiegranita met slagroom

10 min. bereiden
3 uur wachten
19waarderingen

Ingrediënten

2 personen

3 eetlepels

suiker

1 mespunt

kaneelpoeder

1 eetlepel

cacaopoeder

250 ml

sterke espressokoffie

125 ml

slagroom

Dit heb je nodig

  • diepvriesdoos (inhoud 750 ml)

Aan de slag

Laat de suiker, de kaneel en de helft van de cacao oplossen in de nog hete koffie en laat hem daarna afkoelen. Laat de afgekoelde koffie in de lage diepvriesdoos in de vriezer in 3 uur bevriezen, tot zich ijskristallen vormen. Roer de aangevroren koffie los met een vork, zet de doos nogmaals een uur in de vriezer en schep daarna opnieuw om. Herhaal het invriezen en omscheppen tot de koffie compleet bevroren (granita) is. Neem de granita 5 minuten voor serveren uit de vriezer. Als het ijs te hard is geworden, laat het dan even staan en schep het daarna om met een vork. Klop de slagroom zonder suiker stijf. Schep in twee glaasjes om en om verschillende laagjes koffiegranita en slagroom en bestrooi met de rest van de cacao. Lekker met een glas whisky.

tip

algemeenIJs te hard? Roer het om met een vork of gebruik de staafmixer.