bewaar
Mini irish coffee trifles
Mini irish coffee trifles
bewaar

Mini irish coffee trifles

20 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

custardpoeder

80 g

suiker

500 ml

halfvolle melk

200 ml

slagroom

½

roombotercake

8 el

whisky

75 ml

sterke espressokoffie

50 g

mokkaboontjes

Dit heb je nodig

  • 4 glazen potjes of whiskyglazen

Aan de slag

1

Meng voor de vla de custardpoeder in een ruime kom met de helft van de suiker en 3 el koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Meng de kokende melk met het custardmengsel en roer door met een garde. Schenk de vla terug in de pan en laat op laag vuur nog 3 min. rustig doorkoken. Laat 30 min. afkoelen en meng af en toe met een garde zodat er geen velletje op komt.

2

Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. Bedek de bodem van de potjes of glazen met wat cake. Besprenkel met een beetje whisky en koffie. Schep er wat vla op, vervolgens slagroom, dan wat cake, daarna whisky en tot slot een beetje koffie. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Zet alles 1 uur afgedekt in de koelkast.

3

Neem de trifles uit de koelkast en bestrooi met de mokkaboontjes.

algemeenLekker met koffie en een klein glaasje whisky.

Slagroom kloppen

Instructievideo - 01:31 min.

Mini irish coffee trifles

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig