Irish coffee
Sluit je diner goed af met deze cocktail van koffie en whiskey.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 ml verse slagroom
- 2 tl donkere basterdsuiker
- 120 ml Irish whiskey (fles 0.7 liter, Gall&Gall)
- 500 ml versgezette sterke koffie
- 2 tl cacaopoeder
Keukenspullen
- 4 hittebestendige (Irish coffee) glazen
Advertentie
Bereiden
- Klop de slagroom met een garde of handmixer niet stijf, maar zo dik en lobbig dat slagroom nog net van de lepel afloopt.
- Spoel de glazen om met heet water verdeel de basterdsuiker en whiskey erover. Schenk de koffie erbij en los de suiker al roerend op. Houd de lepel met de bolle kant naar boven vlak boven het glas en schep of schenk met je andere hand de slagroom voorzichtig via de lepel in het glas. Bestuif de slagroom met cacaopoeder.
Tip:
Serveer er een schaaltje met bonbons bij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 295 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 20 mg
- vezels 0 g
Ook te zien in
Irish coffee
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Irish coffee
- 250 ml verse slagroom
Klop de slagroom met een garde of handmixer niet stijf, maar zo dik en lobbig dat slagroom nog net van de lepel afloopt.
- 2 tl donkere basterdsuiker
- 120 ml Irish whiskey
- 500 ml versgezette sterke koffie
Spoel de glazen om met heet water verdeel de basterdsuiker en whiskey erover. Schenk de koffie erbij en los de suiker al roerend op.
Houd de lepel met de bolle kant naar boven vlak boven het glas en schep of schenk met je andere hand de slagroom voorzichtig via de lepel in het glas.
- 2 tl cacaopoeder
Bestuif de slagroom met cacaopoeder.