Sal­ted Irish cream & cof­fee-cock­tail

Echt waar: sterke, koude koffie is een prima basis voor een zomerse cocktail.

(1) waardeer
drankje met alcohol Echt waar: sterke, koude koffie is een prima basis voor een zomerse cocktail. 4 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ijsblokjesvorm
  • 4 cocktailglazen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk de cold brew koffie in een ijslokjesvorm en zet 2 uur in de vriezer tot het bevroren is.
  2. Breng de Irish cream tegen de kook aan en zet het vuur direct uit. Verwarm de cocktailglazen met heet water.
  3. Verdeel telkens 4 koffie-ijsblokjes over de glazen en schenk de Irish cream erover.
  4. Bestrooi vlak voor het serveren met het zeezout. De koffie-ijsblokjes zullen langzaam smelten en steeds meer smaak afgeven.

Tip:

Kijk voor het recept van de cold brew coffee elders op de site.

Tip:

Vervang een paar koffie-ijsblokjes door gewone ijsblokjes als je de cocktail te sterk vindt.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 0 g
Ook te zien in
Juni 2018

Salted Irish cream & coffee-cocktail

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sal­ted Irish cream & cof­fee-cock­tail

1
1
  • 240 ml sterke koffie of espresso

Schenk de cold brew koffie in een ijslokjesvorm en zet 2 uur in de vriezer tot het bevroren is.

2
2
  • 200 ml Irish cream

Breng de Irish cream tegen de kook aan en zet het vuur direct uit. Verwarm de cocktailglazen met heet water.

3
3

Verdeel telkens 4 koffie-ijsblokjes over de glazen en schenk de Irish cream erover.

4
4
  • ¼ tl Maldon zeezout

Bestrooi vlak voor het serveren met het zeezout. De koffie-ijsblokjes zullen langzaam smelten en steeds meer smaak afgeven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.