bewaar
Salted Irish cream & coffee-cocktail
Salted Irish cream & coffee-cocktail
bewaar

Salted Irish cream & coffee-cocktail

Echt waar: sterke, koude koffie is een prima basis voor een zomerse cocktail.

5 min. bereiden
2 uur wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 porties

240 ml

sterke koffie of espresso

200 ml

Irish cream

¼ tl

Maldon zeezout

Dit heb je nodig

  • ijsblokjesvorm

  • cocktailglazen

Echt waar: sterke, koude koffie is een prima basis voor een zomerse cocktail.

Aan de slag

1

Schenk de cold brew koffie in een ijslokjesvorm en zet 2 uur in de vriezer tot het bevroren is.

2

Breng de Irish cream tegen de kook aan en zet het vuur direct uit. Verwarm de cocktailglazen met heet water.

3

Verdeel telkens 4 koffie-ijsblokjes over de glazen en schenk de Irish cream erover.

4

Bestrooi vlak voor het serveren met het zeezout. De koffie-ijsblokjes zullen langzaam smelten en steeds meer smaak afgeven.

algemeenKijk voor het recept van de cold brew coffee elders op de site.

algemeenVervang een paar koffie-ijsblokjes door gewone ijsblokjes als je de cocktail te sterk vindt.