Irish-kof­fie­gra­ni­ta met slag­room en mok­ka­boon­tjes

Het diner op een originele manier afsluiten? Serveer eens deze granita in plaats van een kopje koffie.

(0) waardeer
drankje met alcohol Het diner op een originele manier afsluiten? Serveer eens deze granita in plaats van een kopje koffie. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • diepvriesbak
  • 4 cocktailglazen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Los de suiker al roerend op in de vers gezette koffie. Voeg de whiskey toe, roer door en schenk in een diepvriesbak. Laat in 30 min. afkoelen. Zet de bak ca. 4.5 uur in de vriezer. Roer vanaf 2 uur elk halfuur los met een vork.
  2. Klop de slagroom lobbig. Verdeel de koffiegranita over de cocktailglazen en schep de slagroom erop. Garneer met de mokkaboontjes.

bereidingstip:

Wil je de smaak van de Tanzania koffiebonen het beste tot z'n recht laten komen? Maal dan eerst de bonen en zet dan de koffie met een koffiezetapparaat of cafetière.

video

Irish-kof­fie­gra­ni­ta met slag­room

leuk & snel - 00:33 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 9 g
Tags
Ook te zien in

Irish-koffiegranita met slagroom en mokkaboontjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Irish-kof­fie­gra­ni­ta met slag­room en mok­ka­boon­tjes

1
1
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 500 ml vers gezette sterke koffie
  • 100 ml Irish whiskey

Los de suiker al roerend op in de vers gezette koffie. Voeg de whiskey toe, roer door en schenk in een diepvriesbak.

2
2

Laat in 30 min. afkoelen. Zet de bak ca. 4.5 uur in de vriezer. Roer vanaf 2 uur elk halfuur los met een vork.

3
3
  • 125 ml slagroom
  • 25 g mokkaboontjes

Klop de slagroom lobbig. Verdeel de koffiegranita over 4 cocktailglazen en schep de slagroom erop. Garneer met de mokkaboontjes.

bereidingstip:

Wil je de smaak van de Tanzania koffiebonen het beste tot z'n recht laten komen? Maal dan eerst de bonen en zet dan de koffie met een koffiezetapparaat of cafetière.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.