Broccolistamppot
Soms is het zo simpel: wat blokjes pikante kaas door de stamppot voor extra smaak.
550 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 g
1 el
2 tl
1 kg
600 g
150 ml
40 g
150 g
5 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2003 week 52-01 - 2003 week 52-01
september 2025 - september 2025
Snijd de kipfilet in reepjes en meng met de mosterd, kerriepoeder, peper en eventueel zout. Laat minimaal 15 min. marineren.
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Snijd de broccoli in halve roosjes en kook in 5 min. beetgaar. Giet de aardappelen af en stamp tot een smeuïge puree met de melk en ⅔ van de boter.
Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de kipreepjes in 5. min. rondom goudbruin. Snijd de kaas in blokjes van 1 cm en de peterselie fijn. Meng de broccoli en de kaasblokjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper. Serveer met de kip en bestrooi met peterselie.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Broccolistamppot
Soms is het zo simpel: wat blokjes pikante kaas door de stamppot voor extra smaak.

hoofdgerecht
4 personen
550 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipfilet in reepjes en meng met de mosterd, kerriepoeder, peper en eventueel zout. Laat minimaal 15 min. marineren.
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Snijd de broccoli in halve roosjes en kook in 5 min. beetgaar. Giet de aardappelen af en stamp tot een smeuïge puree met de melk en ⅔ van de boter.
Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de kipreepjes in 5. min. rondom goudbruin. Snijd de kaas in blokjes van 1 cm en de peterselie fijn. Meng de broccoli en de kaasblokjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper. Serveer met de kip en bestrooi met peterselie.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g kipfilet
1 el dijonmosterd
2 tl kerriepoeder
1 kg kruimige aardappelen
600 g broccoli
150 ml halfvolle melk
40 g ongezouten roomboter
150 g extra belegen Goudse kaas 48+
5 g verse peterselie




