Broccolistamppot met kip en kaas
Soms is het zo simpel: wat blokjes pikante kaas door de stamppot voor extra smaak.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg Kruimige aardappelen
- 700 g broccoli
- 300 g kipfilet (schaal)
- 25 g ongezouten roomboter
- 160 g kaas pikant (stukje)
- 150 ml halfvolle melk
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Was de aardappelen en laat ze in ca. 20 min. gaar koken. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Snijd de stelen in plakjes. Kook de broccoli in ca. 6 min. beetgaar. Snijd de kip in reepjes en bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan de helft van de boter en bak de kipreepjes in ca. 5. min. rondom bruin.
- Snijd de kaas in kleine blokjes. Giet de aardappels af en stamp tot een puree met de melk en de rest van de boter. Meng de broccoli, de kip en de kaasblokjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de stamppot voor serveren nog even door.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 37 g
- koolhydraten 41 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 385 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Broccolistamppot met kip en kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Broccolistamppot met kip en kaas
- 1 kg Kruimige aardappelen
Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Was de aardappelen en laat ze in ca. 20 min. gaar koken.
- 700 g broccoli
Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Snijd de stelen in plakjes. Kook de broccoli in ca. 6 min. beetgaar.
- 300 g kipfilet
- 12½ g ongezouten roomboter
Snijd de kip in reepjes en bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan de boter en bak de kipreepjes in ca. 5. min. rondom bruin.
- 160 g kaas pikant
- 150 ml halfvolle melk
- 12½ g ongezouten roomboter
Snijd de kaas in kleine blokjes. Giet de aardappels af en stamp tot een puree met de melk en de rest van de boter.
Meng de broccoli, de kip en de kaasblokjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de stamppot voor serveren nog even door.