bewaar
Broccolistamppot met kip en kaas
Broccolistamppot met kip en kaas
bewaar

Broccolistamppot met kip en kaas

Soms is het zo simpel: wat blokjes pikante kaas door de stamppot voor extra smaak.

30 min. bereiden
84waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

Kruimige aardappelen

700 g

broccoli

300 g

kipfilet

25 g

ongezouten roomboter

160 g

kaas pikant

150 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Soms is het zo simpel: wat blokjes pikante kaas door de stamppot voor extra smaak.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Was de aardappelen en laat ze in ca. 20 min. gaar koken. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Snijd de stelen in plakjes. Kook de broccoli in ca. 6 min. beetgaar. Snijd de kip in reepjes en bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan de helft van de boter en bak de kipreepjes in ca. 5. min. rondom bruin.

2

Snijd de kaas in kleine blokjes. Giet de aardappels af en stamp tot een puree met de melk en de rest van de boter. Meng de broccoli, de kip en de kaasblokjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de stamppot voor serveren nog even door.