bewaar
Peterseliedipsaus
Peterseliedipsaus
bewaar

Peterseliedipsaus

10 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2 sneetjes

oud witbrood

2

sjalotjes

1 teentje

knoflook

30 g

verse peterselie

½ zakje

verse kervel

½

rode peper

3 eetlepels

limoensap

1 dl

olijfolie extra vierge

suiker

zout en versgemalen peper

zwarte olijven

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Korstjes van brood snijden en brood kort weken in ruim koud water. Brood goed uitknijpen. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. Peterselie en kervel van takjes nemen en grof snijden. Peper wassen, schoonmaken en zonder zaadjes in stukjes snijden. In kom van keukenmachine doen: brood, sjalot, knoflook, peterselie, kervel, peperstukjes, 2 eetlepels limoensap en 3 eetlepels olie. Pureren tot gladde pasta. Rest van olie in dun straaltje toevoegen en blijven pureren tot vrij dikke saus. Peterseliedip op smaak brengen met suiker, zout, peper en eventueel nog wat limoensap. Garneren met olijven. Lekker met warm pitabrood en sesamcrackers.