bewaar
Gegrilde focaccia met geitenkaas en kervelsla
Gegrilde focaccia met geitenkaas en kervelsla
bewaar

Gegrilde focaccia met geitenkaas en kervelsla

30 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotjes

8 eetlepels

olijfolie extra vierge

2 eetlepels

citroensap

zout en versgemalen zwarte peper

1 zakje

verse kervel

1 zak

jonge bladsla

2

focaccia's

250 g

zachte geitenkaas (Bettine Blanc)

12

zwarte olijven zonder pit

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Sjalotjes pellen en snipperen. Dressing kloppen van 6 eetlepels olie, citroensap en zout en peper naar smaak. Sjalotjes door dressing mengen. Dikke steeltjes van kervel verwijderen, kervel grof hakken. In schaal kervel door sla mengen. Focaccia's doormidden snijden. Broodhelften aan beide zijden met rest van olie bestrijken. Grillpan verhitten. Focaccia in porties aan beide zijden krokant grillen. Geitenkaas over 3 gegrilde focacciahelften verbrokkelen. Dressing door sla mengen. Beetje salade voor garnering achterhouden, rest over geitenkaas verdelen. Belegde lagen focaccia op elkaar stapelen en afdekken met laatste broodhelft. Voorzichtig aandrukken en 'clubsandwich' diagonaal twee keer doormidden snijden. Sandwichdriehoekjes over vier borden verdelen en rest van salade ernaast scheppen. Garneren met zwarte olijven.