bewaar
Focaccia met geitenkaas
Focaccia met geitenkaas
bewaar

Focaccia met geitenkaas

25 min. bereiden
2 uur 25 min. wachten
47waarderingen

Ingrediënten

1 kg

patentbloem

40 g

griesmeel

2 zakjes

instant gist

200 ml

olijfolie extra vierge

1 zakje

verse rozemarijn

1

rode peper

150 g

zachte geitenkaas

Dit heb je nodig

  • huishoudfolie

  • bakpapier

Aan de slag

Meng de bloem met het griesmeel, de gist en 1 eetlepel zout. Schenk er al roerend 4 eetlepels olijfolie en 500-600 ml water bij en blijf roeren tot een samenhangend deeg ontstaat. Laat dit 10 minuten rusten en kneed het dan in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg in de kom afgedekt met huishoudfolie op een warme plaats (bijv. boven de verwarming) 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Druk of rol het deeg uit over een met bakpapierbeklede bakplaat. De deeglap moet ca. 2 cm dik zijn. Druk met je vingertoppen putten in het deeg. Laat het deeg onder een met bloem bestoven doek nog 1 uur rijzen. Ris intussen de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Snijd de peper in reepjes. Verwarm de oven voor op 225 °C. Strooi de geitenkaas, rozemarijn en rode peper over het gerezen deeg en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Bak de focaccia in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood afkoelen.

tip

Deeg maken

Instructievideo - 01:24 min.