bewaar
Zwarte citroenolijven met ouzo
Zwarte citroenolijven met ouzo
bewaar

Zwarte citroenolijven met ouzo

10 min. bereiden
24 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

zwarte olijven met pit

1 eetlepel

ouzo

1 dl

olijfolie

1

citroen

4 takjes

peterselie

1

sjalotje

1 teentje

knoflook

(cayenne)peper

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Olijven laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Ouzo en olie in kom doen en door elkaar kloppen. Citroen goed schoonboenen en boven kom schil eraf raspen (rest van citroen wordt niet gebruikt). Peterselie boven olie fijn knippen. Sjalotje pellen en in stukken snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Olijven, sjalotje en knoflook door olie scheppen. Op smaak brengen met (cayenne)peper. Olijven afgedekt minstens 1 dag laten staan.