bewaar
Zeewolf geflambeerd met ouzo
Zeewolf geflambeerd met ouzo
bewaar

Zeewolf geflambeerd met ouzo

15 min. bereiden
20 min. wachten
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

olijfolie

½

citroen

1 eetlepel

zeezout

4 stukken

zeewolffilet

75 ml

ouzo

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • grilltopper

  • hapjespan met lange steel

  • lange lucifers

Aan de slag

1

In schaal olie, citroensap, zeezout en naar smaak peper door elkaar kloppen. Zeewolf in marinade wentelen, schaal afdekken en vis 20 min. op kamertemperatuur marineren. Af en toe keren.

2

Zeewolffilet uit marinade nemen en laten uitlekken. Zeewolf op goed ingevette grilltopper of in hamburgerklem 4 min. grillen. Keren en andere kant ook 4 min. grillen. Intussen in hapjespan op hoek van barbecue ouzo verwarmen, maar niet laten koken. Gegrilde vis in ouzo leggen en ouzo met lange lucifer aansteken. Pan van barbecue nemen, op onbrandbare ondergrond zetten en vlammetjes vanzelf laten doven. Lekker met gegrilde venkel.

algemeenNeem de nodige voorzorgsmaatregelen: geen kinderen of huisdieren in de buurt van de pan en geen losse theedoeken, pannenlappen of kledingstukken.