Havermoutkoekjes

Deze lekkere koekjes met havermout zijn in een handomdraai gemaakt. Je kan ze goed bewaren, dus je kan ze de komende dagen bij de koffie eten of als snack!

305 kcal

20 min. bereiden, 15 min. oventijd, 45 min. wachten

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 120 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker

    lichtbruine basterdsuiker

  • 1 middelgroot scharrelei

    middelgroot scharrelei

  • 0.5 theelepel vanille-extract

    vanille-extract

  • 100 gram tarwebloem

    tarwebloem

  • 1 theelepel bakpoeder

    bakpoeder

  • 1 theelepel gemalen kaneel

    gemalen kaneel

  • 0.25 theelepel zout

    zout

  • 150 gram volkoren havermout grove vlokken

    volkoren havermout grove vlokken

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • ijstang (6 cm Ø)

  • bakpapier


december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Klop met een handmixer de roomboter en basterdsuiker in 2 min. romig. Voeg het ei en het vanille-extract toe en meng tot een glad mengsel.

  2. Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout boven het botermengsel en meng erdoor. Voeg de havermout toe en meng door het deeg. Dek af met vershoudfolie en zet 30 min. in de koelkast om op te stijven.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep met een ijsschep 8 bollen (per 8 stuks) van het koekjesdeeg en leg met genoeg afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.

  4. Druk de koekjes plat tot cirkels van 8 cm. en bak ca. 15 min. in de oven. Laat 15 min. afkoelen.

  • bewaartipJe kunt de koekjes 4-5 dagen bewaren in een afsluitbare doos.
  • combinatietipOok lekker met cranberries, rozijnen en noten.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Havermoutkoekjes

Deze lekkere koekjes met havermout zijn in een handomdraai gemaakt. Je kan ze goed bewaren, dus je kan ze de komende dagen bij de koffie eten of als snack!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig