Veldslaroomsoep met crunchy pittentopping

Soep met sla? Nee, sla in de soep! Deze veldslaroomsoep met kruidenbaguette is perfect voor de lente.

640 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 14 min. oventijd

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en snijd in stukken van ca. 3 cm. Snipper de ui. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de boter op middelhoog vuur in een grote soeppan. Fruit de ui 5 min. Voeg de knolselderij en ⅔ van de knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.

  2. Snijd ondertussen de baguettes in 14 sneetjes (per 4 personen), maar snijd niet helemaal door zodat het brood aan de onderkant heel blijft. Snijd de peterselie fijn en roer met de rest van de knoflook door de olie. Smeer de binnenkant van het brood in met de helft van de peterselieolie. Bak de baguettes in 12-14 min. gaar en krokant.

  3. Rooster de pompoenpitten en zonnebloempitten in een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur in ca. 5 min. krokant. Laat afkoelen op een bord en hou apart.

  4. Hou 4 blaadjes veldsla (per 4 personen) apart en roer de rest met de room door de soep. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen. Verdeel de geroosterde pitten en achtergehouden veldsla erover en besprenkel met de overgebleven peterselieolie. Serveer met de kruidenbaguettes.

  • vegantipBak de groenten in 1 el milde olijfolie en vervang de kookroom door een plantaardig alternatief voor room. Kies voor vegan brood en een vegan bouillonblokje.

Veldslaroomsoep met crunchy pittentopping

Soep met sla? Nee, sla in de soep! Deze veldslaroomsoep met kruidenbaguette is perfect voor de lente.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Ik heb al een AH profiel