Mealprep met rijst, quinoa en kikkererwten
Met deze kikkererwtenknaller zit jij nooit meer verlegen om vegan recepten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 rode ui
- 50 g gedroogde abrikozen
- 15 g verse platte peterselie
- 2 el milde olijfolie
- 300 g AH Biologisch quinoa & rijst
- 1 liter water
- 1 groentebouillontablet
- 400 g kikkererwten in blik
- 75 g pompoenpitten
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui. Snijd de abrikozen in kleine blokjes. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin op middelhoog vuur de ui 3 min. Voeg de rijst-quinoamix toe en bak 2 min. mee. Giet er het water bij en voeg de bouillontablet toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en giet af.
- Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Rooster de pompoenpitten ca. 4 min. in een droge pan op middelhoog vuur. Meng de rijst-quinoamix met de abrikozen, kikkererwten, peterselie en pompoenpitten. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
combinatietip:
Lekker met feta (het recept is dan niet meer veganistisch) en harissa.
bewaartip:
Dit gerecht kun je goed afgedekt in de koelkast 3 dagen bewaren.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 380 kcal
- eiwit 12 g
-
koolhydraten 51 g
waarvan suikers 7 g -
vet 13 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 360 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Mealprep met rijst, quinoa en kikkererwten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mealprep met rijst, quinoa en kikkererwten
- 1 rode ui
- 50 g gedroogde abrikozen
- 15 g verse platte peterselie
Snipper de ui. Snijd de abrikozen in kleine blokjes. Snijd de peterselie fijn.
- 2 el milde olijfolie
- 300 g AH Biologisch quinoa & rijst
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin op middelhoog vuur de ui 3 min. Voeg de rijst-quinoamix toe en bak 2 min. mee.
- 1 liter water
- 1 groentebouillontablet
Giet er het water bij en voeg de bouillontablet toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken.
Zet daarna het vuur uit en giet af.
- 400 g kikkererwten in blik
Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- 75 g pompoenpitten
Rooster de pompoenpitten ca. 4 min. in een droge pan op middelhoog vuur.
Meng de rijst-quinoamix met de abrikozen, kikkererwten, peterselie en pompoenpitten. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
combinatietip:
Lekker met feta (het recept is dan niet meer veganistisch) en harissa.
bewaartip:
Dit gerecht kun je goed afgedekt in de koelkast 3 dagen bewaren.