Meal­prep met rijst, quinoa en kik­ker­erw­ten

Met deze kikkererwtenknaller zit jij nooit meer verlegen om vegan recepten.

(1) waardeer
bijgerecht Met deze kikkererwtenknaller zit jij nooit meer verlegen om vegan recepten. 6 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

6 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de abrikozen in kleine blokjes. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin op middelhoog vuur de ui 3 min. Voeg de rijst-quinoamix toe en bak 2 min. mee. Giet er het water bij en voeg de bouillontablet toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en giet af.
  2. Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Rooster de pompoenpitten ca. 4 min. in een droge pan op middelhoog vuur. Meng de rijst-quinoamix met de abrikozen, kikkererwten, peterselie en pompoenpitten. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

combinatietip:

Lekker met feta (het recept is dan niet meer veganistisch) en harissa.

bewaartip:

Dit gerecht kun je goed afgedekt in de koelkast 3 dagen bewaren.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 51 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020

Mealprep met rijst, quinoa en kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meal­prep met rijst, quinoa en kik­ker­erw­ten

1
1
  • 1 rode ui
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 15 g verse platte peterselie

Snipper de ui. Snijd de abrikozen in kleine blokjes. Snijd de peterselie fijn.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 300 g AH Biologisch quinoa & rijst

Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin op middelhoog vuur de ui 3 min. Voeg de rijst-quinoamix toe en bak 2 min. mee.

3
3
  • 1 liter water
  • 1 groentebouillontablet

Giet er het water bij en voeg de bouillontablet toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken.

4
4

Zet daarna het vuur uit en giet af.

5
5
  • 400 g kikkererwten in blik

Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken.

6
6
  • 75 g pompoenpitten

Rooster de pompoenpitten ca. 4 min. in een droge pan op middelhoog vuur.

7
7

Meng de rijst-quinoamix met de abrikozen, kikkererwten, peterselie en pompoenpitten. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

combinatietip:

Lekker met feta (het recept is dan niet meer veganistisch) en harissa.

bewaartip:

Dit gerecht kun je goed afgedekt in de koelkast 3 dagen bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.