bewaar
Mealprep met rijst, quinoa en kikkererwten
Mealprep met rijst, quinoa en kikkererwten
bewaar

Mealprep met rijst, quinoa en kikkererwten

Met deze kikkererwtenknaller zit jij nooit meer verlegen om vegan recepten.

20 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

6 porties

1

rode ui

50 g

gedroogde abrikozen

15 g

verse platte peterselie

2 el

milde olijfolie

300 g

AH Biologisch quinoa & rijst

1 liter

water

1

groentebouillontablet

400 g

kikkererwten in blik

75 g

pompoenpitten

Met deze kikkererwtenknaller zit jij nooit meer verlegen om vegan recepten.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de abrikozen in kleine blokjes. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin op middelhoog vuur de ui 3 min. Voeg de rijst-quinoamix toe en bak 2 min. mee. Giet er het water bij en voeg de bouillontablet toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en giet af.

2

Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Rooster de pompoenpitten ca. 4 min. in een droge pan op middelhoog vuur. Meng de rijst-quinoamix met de abrikozen, kikkererwten, peterselie en pompoenpitten. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

bewaartipDit gerecht kun je goed afgedekt in de koelkast 3 dagen bewaren.

combinatietipLekker met feta (het recept is dan niet meer veganistisch) en harissa.