bewaar
Romige courgettesoep
Romige courgettesoep
bewaar

Romige courgettesoep

Een dagje geen vlees eten? Draai dan deze romige courgettesoep in elkaar.

25 min. bereiden
1069waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2

middelgrote uien

1 teen

knoflook

2

courgettes

2 el

traditionele olijfolie

1 tl

gedroogde Provençaalse kruiden

2

groentebouillontabletten

1 liter

water

125 ml

verse slagroom

Een dagje geen vlees eten? Draai dan deze romige courgettesoep in elkaar.

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 2 cm.

2

Verhit de olie in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 5 min. op laag vuur. Voeg de courgette en Provençaalse kruiden toe en bak 3 min. mee. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken.

3

Pureer de courgettesoep met de staafmixer tot een gladde soep. Roer ¾ van de slagroom erdoor en verwarm 1 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de borden en garneer met de rest van de slagroom en de muntolie.

variatietipVervang de slagroom ook eens voor 125 gram kruidenkaas of 150 gram gorgonzola (per 4 personen).

combinatietipLekker met kruidenolie.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.