Romige courgettesoep
Een dagje geen vlees eten? Draai dan deze romige courgettesoep in elkaar.
8 ingrediënten
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 2 cm.
Verhit de olie in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 5 min. op laag vuur. Voeg de courgette en Provençaalse kruiden toe en bak 3 min. mee. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken.
Pureer de courgettesoep met de staafmixer tot een gladde soep. Roer ¾ van de slagroom erdoor en verwarm 1 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de borden en garneer met de rest van de slagroom en de muntolie.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Romige courgettesoep
Een dagje geen vlees eten? Draai dan deze romige courgettesoep in elkaar.
voorgerecht
null personen
330 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 2 cm.
Verhit de olie in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 5 min. op laag vuur. Voeg de courgette en Provençaalse kruiden toe en bak 3 min. mee. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken.
Pureer de courgettesoep met de staafmixer tot een gladde soep. Roer ¾ van de slagroom erdoor en verwarm 1 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de borden en garneer met de rest van de slagroom en de muntolie.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
2 courgettes
2 el traditionele olijfolie
1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
2 groentebouillonblokjes
1 l water
125 ml verse slagroom