bewaar
Courgettesoep met zalm
Courgettesoep met zalm
bewaar

Courgettesoep met zalm

Courgettesoep met zalm is heerlijk als hoofdmaaltijd, maar nog lekkerder als romig voorgerecht om de maaltijd mee te beginnen. Dé verrassing op tafel vanavond.

25 min. bereiden
1516waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2

courgettes

2 el

traditionele olijfolie

1 liter

kippenbouillon van tablet

125 ml

verse slagroom

100 g

gerookte zalmsnippers

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Courgettesoep met zalm is heerlijk als hoofdmaaltijd, maar nog lekkerder als romig voorgerecht om de maaltijd mee te beginnen. Dé verrassing op tafel vanavond.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes. Verhit de olie in een grote (soep)pan en fruit de ui in de olie tot deze glazig ziet. Roer de courgette erdoor en bak nog 3 min. mee op hoog vuur. Roer regelmatig.

2

Schenk de kippenbouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de courgette 10 min. zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer of in keukenmachine. Roer de slagroom erdoor en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in diepe borden en verdeel de zalmsnippers erover.

tip

algemeenBak met de ui een paar fijngesneden blaadjes salie mee, voor een zachte, kruidige smaak.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.