bewaar
Courgettesoep met mais en koriander
Courgettesoep met mais en koriander
bewaar

Courgettesoep met mais en koriander

De jalapeño's geven deze soep extra pit! De maiskorrels geven dat Mexicaanse tintje.

25 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1

courgette

1

kruimige aardappel

2 el

arachideolie

1 el

jalapeñopeper in pot

1½

groentebouillontablet

1 liter

kraanwater

200 g

diepvries tuinerwten

50 g

Pecorino Romano

5 g

verse koriander

150 g

mais in blik

Dit heb je nodig

  • staafmixer

De jalapeño's geven deze soep extra pit! De maiskorrels geven dat Mexicaanse tintje.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de courgette in stukjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, courgette en aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de jalapeño’s, bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. koken. Voeg de tuinerwten toe en laat nog 5 min. koken.

2

Rasp ondertussen de kaas en snijd de blaadjes van de koriander grof.

3

Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de kaas, mais en koriander.

tip

Courgettesoep met mais en koriander

Instructievideo - 02:08 min.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.