bewaar
Risotto met zomergroenten
Risotto met zomergroenten
bewaar

Risotto met zomergroenten

Risotto hoeft niet altijd zwaar te zijn. Zonder vlees en met veel groenten is het een lekker zomergerecht.

50 min. bereiden
120waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

bosuien

2

bospeentjes

2 stengels

bleekselderij

½

courgette

1

vleestomaat

15 g

verse basilicum

750 ml

groentebouillontablet

3 el

ongezouten roomboter

500 g

risottorijst

100 ml

droge witte vermout

75 g

diepvries tuinerwten

50 g

Pecorino Romano

Risotto hoeft niet altijd zwaar te zijn. Zonder vlees en met veel groenten is het een lekker zomergerecht.

Aan de slag

1

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de bospeentjes in schuine plakjes. Snijd de bleekselderij in plakjes en de courgette in blokjes. Snijd de vleestomaten in stukjes en de scheur de basilicum grof. Breng de groentebouillon zachtjes aan de kook.

2

Fruit de bosuitjes, wortel en bleekselderij 2 min. in 2/3 van de boter in een braadpan of pan met dikke bodem. Voeg de rijst toe en bak ze mee tot alle korrels glanzen en glazig zijn geworden. Blus de rijst af met vermout of witte wijn, roer en laat het vocht op matig vuur verdampen.

3

Voeg de hete bouillon in gedeelten toe (pas nieuwe scheut in de pan schenken als de vorige door de rijst is opgenomen). Laat de rijst onder regelmatig roeren in 20-25 min beetgaar worden. Schep in de laatste 10 min. de courgette, tuinerwten en tomaat door de rijst en laat zachtjes meekoken.

4

Rasp de kaas. Neem de pan van het vuur en schep de geraspte kaas, de helft van de basilicum en de rest van de boter door de rijst.

5

Breng de risotto op smaak met peper en eventueel zout en laat nog 2 min. afgedekt staan. Verdeel de risotto over voorverwarmde borden en garneer met de rest van de basilicum.

algemeenVariaties: Deze risotto met groenten is ook gemakkelijk te maken met diepvriesgroenten. Of laat voor een Risotto frutti di mare de tuinerwten, tomaat en kaas weg en voeg daarvoor in de plaats de laatste 5 minuten de inhoud van 2 bakjes fruits de mer (vis, à 150 gram) toe.