Chili sin carne met rulstukjes en basmatirijst
De rulstukjes maken deze chili sin carne bíjna tot chili con carne.
Ingrediënten
4 personen
300 g
basmatirijst
2
middelgrote uien
2 tenen
knoflook
1 el
zonnebloemolie
1
rode paprika
1
rode peper
200 g
vegan rulstukjes
3 tl
milde paprikapoeder
800 g
kidneybonen in blik
800 g
gepelde tomaten in blik
200 g
zuivelspread light
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve reepjes. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de rode peper, rulstukjes, paprika en ⅔ van het paprikapoeder toe aan de hapjespan en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
Doe ondertussen de kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en gepelde tomaten toe aan de pan en druk met een houten lepel de tomaten in stukjes. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15-20 min. stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de zuivelspread met de rest van de paprikapoeder en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de chili over de borden. Serveer met de rijst en gekruide zuivelspread.
Chili sin carne met rulstukjes en basmatirijst
De rulstukjes maken deze chili sin carne bíjna tot chili con carne.

hoofdgerecht
4 personen
605 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve reepjes. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de rode peper, rulstukjes, paprika en ⅔ van het paprikapoeder toe aan de hapjespan en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
Doe ondertussen de kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en gepelde tomaten toe aan de pan en druk met een houten lepel de tomaten in stukjes. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15-20 min. stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de zuivelspread met de rest van de paprikapoeder en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de chili over de borden. Serveer met de rijst en gekruide zuivelspread.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g basmatirijst
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
1 el zonnebloemolie
1 rode paprika
1 rode peper
200 g vegan rulstukjes
3 tl milde paprikapoeder
800 g kidneybonen in blik
800 g gepelde tomaten in blik
200 g zuivelspread light